Jagodowa kawa mrożona
Choć upalna pogoda już zaczęła nas rozpieszczać, to dopiero 22 czerwca rozpoczyna się kalendarzowe lato, a wraz z nim kilka tygodni pełnych słońca, kwiatów oraz sezonowych owoców.
Dla smakoszy kawy, przychodzimy dziś z przepisem na mrożoną kawę jagodową!
Jesteśmy pewne, że zakochacie się w tym połączeniu smaków!
Składniki
- schłodzona kawa espresso – 60 ml
- zimne mleko – 150 ml
- jagody leśne (mogą być mrożone) – ½ szklanki
- miód lub syrop klonowy – 2 łyżki
Przygotowanie
Przełóż do miski jagody, 2 łyżki mleka i miód/syrop. Zmiksuj blenderem na gładką konsystencję. Przełóż do szklanki.
Pozostałe mleko spień i dolej do jagód. Dodaj schłodzone espresso.
Udekoruj napój pozostałymi jagodami.
Na zdrowie!
Komentarze