Lekki wiosenny obiad. Roladki z łososia z kiełkami
Nowa pora roku to okazja na urozmaicenie swojego menu. Szukasz inspiracji na szybki, lekki i wiosenny obiad? Przychodzimy z przepisem na przepyszne roladki z łososia z kiełkami.
Składniki
- opakowanie kiełków rzodkiewki
- opakowanie serka śmietankowego
- mieszanka ulubionych warzyw
- łosoś
Przygotowanie
Rozłóż plasterki łososia i nałóż na nie niewielką warstwę serka.
Następnie łyżeczką nakładaj na serek ulubione warzywa (świetnie sprawdzi się marchewka, ogórek, oliwki itp.) Wyjątkowego smaku doda również awokado! Posyp kiełkami.
Zwiń łososia z wypełnieniem w roladę. Przełóż do lodówki i odczekaj 15 minut. Potnij roladę w kawałki.
Roladki pysznie komponują się z odrobiną sosu sojowego. Do uzupełnienia dania można je podawać z ryżem!
Zobacz też: Przepis na lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy
Komentarze