Obiad w 15 minut? Risotto ze szpinakiem i zielonym groszkiem
Nie każdy lubi gotować i nie każdy ma chęć na “wymyślanie” codziennie ciekawego menu. Wiele osób po pracy decyduje się przygotować szybki, lecz pożywny obiad.
Jeśli i Ty masz już dość makaronu, to przychodzimy z pomysłem co zrobić, żeby się nie narobić, ale żeby wyszło pysznie!
Przepis na danie w 15 minut – Risotto ze szpinakiem i zielonym groszkiem!
Składniki:
- ryż
- cebulka
- oliwa
- bulion
- zielony groszek
- szpinak
- parmezan lub mozarella
Przygotowanie:
Pokrój cebulkę na drobne kawałki.
Ryż i pokrojoną cebulkę zeszklij na oliwie.
Następnie wlej bulion i duś pod przykryciem.
Po 5 minutach dodaj zielony groszek oraz szpinak (świeży lub mrożony) i duś całość kilka minut, mieszając i w razie potrzeby podlewając wodą – tak, aby z dania nie zrobiła się papka.
Tak przygotowanie danie posyp startym parmazanem.
Smacznego!
Komentarze