Vege tatar z cukinii
Szukasz pomysłów na pyszną przekąskę w wersji vege? Przychodzimy z przepisem na obłędny tatar z cukinii!
Zobacz też: Obłędna fit Panna cotta
Vege tatar z cukinii
Składniki
- 1 średnia cukinia
- 1 mała czerwona cebula
- 3-4 ogórki konserwowe lub kiszone
- 2-3 łyżki kaparów
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- sok z połowy cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Umyj, osusz i zetrzyj cukinie na tarce o grubych oczkach. Nadmiar wody odsącz z cukinii delikatnie ją uciskając papierem ręcznikowym
Drobno posiekaj cebulę, ogórki konserwowe oraz kapary.
W głębokiej misce połącz ze sobą cukinię, cebulę, ogórki oraz kapary. Dodaj oliwę z oliwek, musztardę, sos sojowy oraz sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Wymieszaj i odstaw do lodówki. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Zobacz też: Przepis na rosół bez mięsa
Komentarze