Wegański tatar z suszonych pomidorów
Tatar nie musi oznaczać posiekanego, surowego mięsa! Od wielu lat szefowie kuchni prześcigają się w coraz to nowszych odsłonach tradycyjnego tatara, proponując wege opcje!
Nie jesteś fanką mięsnego tatara i chcesz przygotować króla przystawek w innej wersji? Oto przepis na wegański tatar z suszonych pomidorów!
Składniki
- 2 puszki suszonych pomidorów w oleju
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 3 łyżki oliwy lub zamiennie oleju z suszonych pomidorów
- 1 łyżeczka syropu z agawy
- sól,
- pieprz
Dodatki
- 3 kiszone ogórki
- garść kaparów
- 1 cebula
Przygotowanie
Odsącz suszone pomidory z oleju i zmiel je z kaszą jaglaną i przyprawami za pomocą blendera. Zmieloną masę połącz z drobno posiekanymi ogórkami, kaparami i cebulą. Dodaj oliwę lub olej z suszonych pomidorów i wymieszaj.
Podziel tatar na porcje i podawaj z pieczywem. Smacznego!
Zobacz też: Przepis na zupę krem z białych szparagów
Komentarze